Arzum_uyelik Arzum_uyelik_Banners_728x90 Image Banner

25 Mart 2013 Pazartesi

DATÇA

Binlerce yıllık geçmişe sahip, doğal güzellikleri ile nefes kesen bir coğrafya: Datça
Muğla'nın eşsiz güzelliklere sahip ilçelerinden biridir Datça. Ege Denizi'ne uzanan bir yarımada üzerine kuruludur bu sevimli ve seyrine doyum olmayan ilçe. Akyaka Gökova ve Hisarönü körfezlerine arasında yer alan Datça, bakir koyları, eşine başka bir yerde rastlayamayacağınız bükleri, yemyeşil ormanları ve mavinin her tonunu görebileceğiniz denizi ile sizi kendine aşık edecek.

Datça'da ne yapılır, nereler görülmeli diye merak ediyorsanız aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz.

Datça'da yapılacak en güzel şeylerden biri şüphesiz Datça'nın eşsiz büklerini ve koylarını gezmek. Datça Merkez'den yaklaşık 20-25 dakikalık uzaklıkta yer alan bu koylara giderken yanınızda güneşten korunmak için şemsiye, denizin altındaki güzellikleri görmek içinse şnorkel takımınız olsun. Datça'da mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz bükler Mesudiye Köyü'ndeki Hayıtbükü, Ovabükü, Palamutbükü ve Kızılbük.

Yan yana dizili olan bu koylar eşsiz bir güzelliğe ve sakinliğe sahip. Doğa ile iç içe olacağınız bu koyları mutlaka gezin. Bu koylarda denize girebilir, güneşlenebilir, sahilde yer alan sevimli ve küçük restoran ve kafelerde yemeyk yiyip, içkinizi içebilirsiniz.

Datça'da gün batımını izleyebileceğiniz en güzel yerlerden biri Knidos Antik Kenti'dir. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan bu antik kent deniz kenarına kuruludur. Harabelerde dolaşabilir, fotoğraf çekebilir, muhteşem Datça Yarımadası manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Datça'da yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de tekne turuna çıkmak. C,var koylara günlük tekne turlarının düzenlendiği Datça'da doğayı keşfetmenin en keyifli yollarından biridir tekne turu.

Datça Merkez, pek çok balık restoranının, sevimli kafelerin, hediyelik eşya satan dükkanların bulunduğu bir yer. Bu mekanları keşfedebilir, Ege Denizi'nin en taze lezzetlerini tadabilir, sevdiklerinize Datça hatırası hediyelik eşyalardan satın alabilir, deniz kenarında yürüyüşler yapabilirsiniz.

Datça'ya gittiğinizde lokma tatlısını, taze bademi, balı, zeytin yağını tatmadan dönmeyin.
Datça Yarımada'sının tarihi denize bakar. Datça topraklarında bilinen ilk insan topluluğu Karialılar'dı. Onlar buraya yerleştiklerinde tarih 4000 yıl önceydi. Sonra Mikenler ve Dorlar Datça güneşinin altında uygarlıklar kurdular. Onları Lidyalılar, Persler, Büyük İskender, Rodoslular, Roma ve Bizanslılar izledi. Bölge, Osmanlı egemenliğine girdikten sonra 1909'da Reşadiye adını aldı.

Tekir Burnu'ndaki Dorların kurduğu Knidos'tan önce, bir Knidos daha vardı. Bu eski Knidos'un toprak altındaki kalıntılarını ortaya çıkarmak için Dalacak Burnu'ndaki Burgaz ve Emecik yolu üzerindeki Sarı Liman'da kazılar yapılıyor. Burgaz kazılarında iki liman, deniz surları ve şarap imalathanesi ortaya çıkarıldı. Emecik'te 1998'de başlayan kazılarda bir Apollon Tapınağı bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder